2019 Artificial Intelligence for Transforming Business and Society (AITB 2019)

Kathmandu, Nepal 5 November 2019



IEEE Catalog Number: ISBN: CFP19V14-POD 978-1-7281-4221-0

Copyright © 2019 by the Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc. All Rights Reserved

Copyright and Reprint Permissions: Abstracting is permitted with credit to the source. Libraries are permitted to photocopy beyond the limit of U.S. copyright law for private use of patrons those articles in this volume that carry a code at the bottom of the first page, provided the per-copy fee indicated in the code is paid through Copyright Clearance Center, 222 Rosewood Drive, Danvers, MA 01923.

For other copying, reprint or republication permission, write to IEEE Copyrights Manager, IEEE Service Center, 445 Hoes Lane, Piscataway, NJ 08854. All rights reserved.

*** This is a print representation of what appears in the IEEE Digital Library. Some format issues inherent in the e-media version may also appear in this print version.

IEEE Catalog Number:	CFP19V14-POD
ISBN (Print-On-Demand):	978-1-7281-4221-0
ISBN (Online):	978-1-7281-4220-3

Additional Copies of This Publication Are Available From:

Curran Associates, Inc 57 Morehouse Lane Red Hook, NY 12571 USA Phone: (845) 758-0400 Fax: (845) 758-2633 E-mail: curran@proceedings.com Web: www.proceedings.com



Artificial Intelligence for Transforming Business and Society November 5th, 2019 Venue : Hyatt Regency, Boudha, Kathmandu, Nepal

Time	Program	
7:00 AM - 8:00 AM	Registration and Networking: Tea/Coffee	60 min
8:00 AM - 8:10 AM	Welcome and Opening Remarks Mr Joey Foster Ellis, Principal, The British College	10 min
8:10 AM - 8:20 AM	Address by the Conference Chair Professor Shashidhar Ram Joshi, Institute of Engineering, Tribhuwan University	10 min
8:20 AM - 8:30 AM	Address by IEEE Nepal Subsection Chair Dr Arun Timilsina, Institute of Engineering, Tribhuwan University	10 min
	Keynote Address #1	
8:30 AM - 9:00 AM	Dr Pawel Capik, University of the West of England Topic: Foreign Investment Promotion in the Age of Industry 4.0	30 min
	Paper Presentation: 1 to 3 Session Chair: Dr Pramod Parajuli	
9:00 AM - 9:15 AM	Paper 1: Fine-Grained Sentiment Classification Using BERT (Authors: Manish Munikar, Sushil Shakya, Aakash Shrestha)	15 min
9:15 AM -9:30 AM	Paper 2: Time Series Based Pattern Recognition for Anomaly Detection from System Audit Logs (Authors: Prabhat Pokharel, Sandeep Sigdel, Roshan Pokhrel, Basanta Joshi)	15 min
9:30 AM -9:45 AM	Paper 3: Photograph Ownership and Authorization Using Blockchain (Authors: Kaushal Poudel, Arpan Pokhrel, Arun B. Aryal, Pranita Upadhyaya)	15 min
	Keynote Address #2	<u>.</u>
9:45 AM – 10:15 AM	Dr Ah-Lian Kor, Leeds Beckett University, UK Topic: Qualitative Spatial Models and Reasoning for Autonomous Navigation	30 min
	Paper Presentation: 4 to 5 Session Chair: Dr Sanjeeb Prasad Panday	1
10:15 AM - 10:30 AM	Paper 4: Optimal Cyber Threat Intelligent System for Nepal (Authors: Swarup Raj Dhungana, Pranita Upadhyaya)	15 min
10:30 AM - 10:45 AM	Paper 5: Image Enhancement Using Successive Mean Quantization Transform and Homomorphic Filtering (Authors: Sujan Adhikari, Sanjeeb Prasad Panday)	15 min
10:45 AM to 11:00 AM	TEA BREAK 1	15 min
	Panel Discussion 1: AI Awareness and Ethics	
11:00 AM - 11:45 AM	 PANEL members: Mr Asgar Ali, CEO, E-Sewa and IT Consultant to Prime Minister of Nepal Mr Subash Manandhar, Senior Director, Fusemachines Mr Birendra Mishra, Joint Secretary, MOCIT Professor Manish Pokharel, Kathmandu University Moderator: Dr Pranita Upadhyaya 	30 min Discussion 15 min Q&A
11:45 AM - 12:45 PM	LUNCH and Poster Presentation	60 min

Paper Presentation: 6 to 12 Session Chair: Dr Dibakar Pant and Dr Roshan Chitrakar			
12:45 PM – 1:00 PM	Paper 6: Smart Job Recruitment Automation: Bridging Industry and University (Authors: Vijay Yadav, Ujjwal Gewali, Suman Khatri, Shree Ram Rauniyar, Aman Shakya)	15 min	
1:00 PM - 1:15 PM	Paper 7: Design and Implementation of a Cost-Efficient Smart Home System with Raspberry Pi and Cloud Services (Authors: Swojeet Kayastha, Pranita Upadhyaya)	15 min	
1:15 PM – 1:30 PM	Paper 8: One-Shot Template Matching for Automatic Document Data Capture (Authors: Pranjal Dhakal, Manish Munikar, Bikram Dahal	15 min	
1:30 PM - 1:45 PM	Paper 9: A Comparison of Semantic Similarity Methods for Maximum Human Interpretability (Authors: Pinky Sitikhu, Kritish Pahi, Pujan Thapa, Subarna Shakya)	15 min	
1:45 PM – 2:00 PM	Paper 10: Nepali Image Descriptor (Authors: Sushil Ghimire, Aashish Adhikari)	15 min	
2:00 PM - 2:15 PM	Paper 11: A Clustering Based Vertical Fragmentation and Allocation of a Distributed Database (Authors: Abhishesh Dahal, Sashidhar Ram Joshi)	15 min	
2:15 PM - 2:30 PM	Paper 12: A Comparative Analysis on the Performance Of Minimum Spanning Tree and k-means Clustering Based Vertical Fragmentation Algorithm (Authors: Abhishesh Dahal, Sashidhar Ram Joshi)	15 min	
2:30 PM - 2:45 PM	Paper 13: Machine Learning algorithm in educational data (Authors: Manish Pokharel, Sushil Shrestha)	15 min	
Keynote Address #3			
2:45 PM - 3:15 PM	Dr Tim Gocher, CEO, Dolma Impact Fund Topic: An Investor's Perspective on Al	30 min	
3:15 PM to 3:30 PM	TEA BREAK 2	15 min	
3:30 PM – 3:45 PM	Address by Mr Ravi Bajracharya, CTO/Co-Founder Wiseyak Inc. Topic: Al in Healthcare Management in Nepal	15 min	
Keynote Address #4			
3:45 PM – 4:15 PM	Dr Muhammad Bilal, University of the West of England Topic: Modernising Businesses with Artificial Intelligence (AI): Myth or Magic Bullet?	30 min	
Panel Discussion 2: Business Intelligence through AI: Why Businesses of Today should Develop AI Strategy for Tomorrow			
4:15 PM – 5:00 PM	Panel members: 1. Mr Ravi Bajracharya, CTO/Co-Founder Wiseyak Inc. 2. Dr Bal Krishna Bal, Kathmandu University 3. Mr Ayush Subedi, Co-Founder of Moonlit Solutions 4. Mr Chandan Gupta, Makura Creations	30 min Discussion 15 min Q&A	
	Moderator: Mr Amod Niroula		
5 PM – 5:15 PM	Closing Remarks: Mr Rajen Kandel, CEO, The British College	15 min	
5:15 PM: 5:30 PM	Official Photo Session	15 min	